PRZYSTAWKI
Pulpo a la gallega 69 zł
(ośmiornica po Galicyjsku 60g, ziemniaki, pimentón)
Gambas al ajillo 54 zł
(krewetki smażone z czosnkiem, natka pietruszki)
Ręcznie siekany tatar z polędwicy wołowej 49 zł
(marynowane kurki, majonez z trawy żubrowej, kapary,
cebula, żółtko suszone)
Ręcznie siekany tatar z tuńczyka 49 zł
(sezam, sos sojowy, imbir, chilli, majonez wasabi,
ogórek marynowany)
Krewetki w czipsie ziemniaczanym 49 zł
Calamares fritos 46 zł
(krążki kalmarów z sosami mojo rojo i mojo verde)
Hígado en salsa de soja 32 zł
(wątróbka drobiowa w sosie miodowo-sojowym,
ze szpinakiem i pomidorkami cherry)
ZUPY
Sopa de pescado rojo 30 zł
(zupa rybna z owocami morza, na pomidorach)
Zupa sezonowa
SAŁATKI
Sałatka z serem gorgonzola i gruszką:
z szynką serrano 48 zł
wegetariańska 39 zł
STEKI
Stek z polędwicy polskiej (240g) 119 zł
Rib Eye Steak polski (340g) 139 zł
Stek z polędwicy argentyńskiej (240g) 159 zł
Rib Eye Steak argentyński (340g) 169 zł
BURGERY
Burger Firmowy 39 zł
(wołowina 180g, cheddar, sałata, pomidor, cebula,
sos firmowy, sos bbq, frytki w zestawie)
Burger Jalapeño 42 zł
(wołowina 180g, pikantny sos bbq, jalapeño, cheddar,
sałata, cebula, pomidor, frytki w zestawie)
DODATKI
ZIEMNIAKI Z GRILLA / 8 zł
FRYTKI BELGIJSKIE / 12 zł
FRYTKI Z BATATÓW / 14 zł
MIX SAŁAT / 15 zł
WARZYWA Z GRILLA / 15 zł
Sosy: béarnaise, demi glace, pieprzowy, whisky,
bbq mississippi — 7 zŁ
Ketchup, majonez — 2 zł
DANIA GŁÓWNE
Mix grill 249 zł
Danie dla 2 osób podane na gorącym grillu.
(Rib Eye PL 300g, kiełbaska jagnięca 2szt,
kofta wołowa 2szt, pierś z kurczaka 220g, sałatka
ziemniaki z grilla, kolba kukurydzy, warzywa grillowane)
Jagnięcina pieczona 78 zł
(purée jabłkowo-cebulowe, czerwona kapusta
kiszona, demi glace żubrowy,
jabłko karmelizowane)
Policzki wołowe 65 zł
(purée ziemniaczano-musztardowe, czerwona kapusta kiszona,
sos z grzybów leśnych)
Filet z kaczki 59 zł
(puree dyniowe, marynowane buraki, sos demi glace)
Polędwiczka wieprzowa 48 zł
(purée ziemniaczane, orzechy włoskie, sos demi
glace, surówka z marynowanego fenkułu)
Filet z kurczaka 44 zł
(purée kukurydziane, fasolka szparagowa
w emulsji maślanej)
Ośmiornica grillowana 169 zł
(ośmiornica 160g, podana ze smażonym chorizo,
białą fasolą, pomidorkami cherry i ciecierzycą)
Dorada pieczona w całości 62 zł
(frytki lub ziemniaki opiekane, mix sałat)
Halibut smażony sauté 57 zł
(salsa z papryki, marchewki, cebuli i pomidorków cherry,
paprykowy sos romesco)
Filet z sandacza 49 zł
(purée ziemniaczane, marynowane warzywa,
sos beurre blanc)
PAELLA
Paella de mariscos y chorizo 120 zł
(owoce morza, chorizo, ryż)
Paella de arroz negro 110zł
(owoce morza, ryż, sepia)
Paella de mariscos 100 zł
(owoce morza, ryż)
Paella de pollo y chorizo 80 zł
(kurczak, chorizo, ryż)
FAJITAS
Fajitas Wege 39 zł
(papryka, cukinia, fasola czerwona,
cebula, tortilla, kwaśna śmietana,
salsa pomidorowo-paprykowa)
Fajitas z kurczakiem 43 zł
(papryka, cebula, tortilla, kwaśna śmietana,
salsa pomidorowo-paprykowa)
Fajitas z chorizo 45 zł
(papryka, cebula, tortilla, kwaśna śmietana,
salsa pomidorowo-paprykowa)
Fajitas z wołowiną 47 zł
(papryka, cebula, tortilla, kwaśna śmietana,
salsa pomidorowo-paprykowa)
Fajitas z krewetkami 50 zł
(papryka, cebula, tortilla, kwaśna śmietana,
salsa pomidorowo-paprykowa, kolendra)
DANIA DLA DZIECI
Krem z pomidorów 10 zł
Makaron z sosem pomidorowym 18 zł
Nuggetsy z frytkami 20 zł
Mini Burger z frytkami 22 zł
W sobotę i niedzielę
za każde wydane 89 zł jedno danie
z menu dziecięcego GRATIS!*
*tylko dla dzieci i na miejscu w restauracji :)
DESERY
Churros 18 zł
(podane z gorącą czekoladą)
Kula czekoladowa z lodami 29 zł
NAPOJE
do każdego zamówienia
woda niegazowana w cenie
Woda Perrier 0,33ml 11 zł
Sok 7 zł (pomarańcza, jabłko, porzeczka, pomidor)
Cola, Cola Zero, Fanta, Sprite 9 zł
Herbata o wybranym smaku 10 zł
Herbata zimowa 16 zł
Espresso 10 zł
Espresso doppio 14 zł
Americano 12 zł
Cappuccino 14 zł
Latte Macchiato 14 zł